Storsejl.dk

Åbent Hav Sejlads

Drømmer du om at sejle langfart, måske krydse Atlanten – eller har du bare lyst til at “slippe sikkerheden” ved kaj og prøve kræfter med det store hav? 

Her får du muligheden for at prøve 4 timers rullende vagter uden land, skib eller lys i sigte. Du kommer til at leve, sove, bo og spise med ligesindede. Der er stor forskel på at sejle på Øresund eller Biscayen, og kurset henvender sig til lystsejlere der har lyst til at snuse til livet som sømand.

Preben Spejder efter land

Vi mødes fredag kl. 08.00 på Lady Marple i Hornbæk Havn. Vi bruger to timer på gennemgang af Skib, Sikkerhed, Radio/instrumenter, Signaler, Liferaft/Panic Bag samt Rollefordeling. Når klokken er 10.00, smider vi fortøjningerne og stævner ud. Vejr og vind afgør retningen, men Skagen, Marstrand eller Nexø kan være målet, og vi sætter ikke fod på land igen før søndag morgen.

Kurset er inklusiv: Køje (medbring sovepose/pude/håndklæde) men inkl. lagen, morgenmad, frokost & aftensmad, kaffe/the og sodavand, diverse snacks.

Varighed: Fredag kl. 08.00 til efterfølgende søndag kl. 08.00

Efter kurset vil du vide noget om at sejle på et “stort” hav, natsejlads, teknikker til at undgå søsyge, hvordan vælger du sikker hyre/kaptajn, rullende 4 timers vagtskema, sikkerhedscheck på ocean passage samt teknikker i hårdtvejrssejlads.

Rullende vagtskema